Tilojen puhtaanapito ja siivous

MÖKKIEN HUOLELLINEN SIIVOUS KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA ON TÄRKEÄÄ

Noudatamme ohjeistuksia jotka on tarkoitettu yleiseen siivoukseen, vähentämään tartuntatautien leviämistä ja suojaamaan siivoustyötä tekeviä tartunnoilta. Ohje on laadittu THL:ssä.

Yleinen siivous

Tilat siivotaan aina puhtaista kohteista likaisempiin päin. Kaikki usein kosketeltavat pinnat (esim. ovenkahvat, käsinojat, pöytäpinnat, valokatkaisijat, vesihanat) puhdistetaan huolellisesti usein. Julkisissa tiloissa, joissa useat ihmiset koskettelevat pintoja, puhdistus tehdään päivittäin, 2-4 tunnin välein.
Lomakylän julkiset tilat puhdistetaan eri välineillä kuin henkilöstötilat tai mökit. 
Siivouksessa  käytetään yleensä heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta.  Saniteettitiloissa siivousta tehostetaan desinfiointiaineilla.
Etenkin bio- ja sekajätteiden roskakorit  varustetaan helposti irrotettavilla, vuotamattomilla pusseilla.
 Roskakorit tyhjennetään päivittäin, varsinkin julkisissa tiloissa.
Siivousvälineet puhdistetaan huolellisesti siivouksen päätyttyä.  Uudelleen käytettävät siivousliinat pestään vähintään 60 asteen lämpötilassa tai desinfiointiaineessa ja kuivataan huolellisesti.

WC-tilojen siivous

WC-tiloissa pyyhitään kostealla siivouspyyhkeellä ja desinfioivalla yleispesuaineella oven kahvat, hana, käsisuihku, pöytäpinta, käsienpesuallas, peili, käsienpesualtaan taustaseinä sekä paperi- ja saippuatelineet. Huolehditaan erityisesti kosketuspintojen puhdistamisesta. Pestään wc-istuin. Pyyhitään lattia lattianpesuvälineillä ja yleispesuaineella.

Puhdistus

Siivous tehdään mökeissä jokaisen asiakkaan jälkeen. Tilan tuuletus ja ilmanvaihdon tehostaminen ennen huonetilan siivoamista ja siivouksen aikana nopeuttavat mahdollisten virusten ja muiden epäpuhtauksien poistumista sisäilmasta.

Siivousvälineet on helposti pestäviä käytön jälkeen  ja ne puhdistetaan ennen seuraavaa käyttöä. Tilojen puhdistuksessa  käytettään  kertakäyttöisiä siivousvälineitä, kuten siivouspyyhkeitä.  
Siivous tehdään pääasiassa heikosti emäksisellä yleispuhdistusliuoksella. Desinfiointiainetta käytetään kosketuspintojen ja saniteettitilojen pesussa.

Yleispuhdistuksen jälkeen kosketuspinnat käsitellään alkoholipitoisella, vetyperoksidipitoisella tai  klooripitoisella desinfektioaineella. WC-tilojen saniteettikalusteet käsitellään vahvemmalla klooripitoisuudella.Siivouksessa syntyneet jätteet pakataan erilliseen jätesäkkiin, joka suljetaan ja toimitetaan välittömästi sekajäteastiaan. 
Pyyhkeet ja muut tekstiilit  kuten  vuodevaatteet pestään ensisijaisesti 60–90 asteen pesuohjelmalla.

SIIVOUS MÖKEILLÄ

Muistathan että mökki tulee luovuttaa klo 12.oo mennessä.

Lomakohteen siivouksesta loman aikana ja sen päättyessä huolehtii asiakas itse. (loppusiivouksen voi tilata myös palveluna)

Asiakkaan tulee huolehtia loman päätteeksi seuraavista asioista:

 • roskien, pullojen ja omien ruokatarvikkeiden vienti pois tai jätepisteeseen
 • lattioiden harjaus
 • astioiden tiskaus ja paikoilleen laitto
 • pöytien ja tasojen pyyhintä
 • tavaroiden paikoilleen vienti
 • vuodevaatteiden ja mattojen tuuletus, vuoteiden petaus
 • piha-alueen siistiminen.
 • Loppusiivouksen voi tilata myös palveluna ennakkoon.
  Tilattuun loppusiivoukseen EI sisälly astioiden tiskaus, astioiden ja tavaroiden sekä huonekalujen paikalleen laitto eikä roskien vienti. Asiakkaan on lisäksi vietävä tyhjät pullot, tölkit sekä ruokatarvikkeet pois.
  Mökin tulee olla loman jäljiltä asianmukaisessa kunnossa.

Jokaisen majoittujan jälkeen Kultahiekkojen henkilökunta tuulettaa ja siivoaa vielä mökin.

MUKAVAA MÖKKILOMAA!